Let's Try Enterprise

Let's Try Enterprise

Nuffnang Add

Nuffnang

Wednesday, April 10, 2013


Assalamualaikum...Salam sejahtera...Pada semua kenalan dan pelangan saya, 
ini adalah senarai harga

Ikan Pekasam Lets Try Enterprise
Semua jenis ikan pekasam yang tersenarai, 
Ikan Sepat, Ikan Tilapia, Ikan Lampam, Ikan Puyu.
berharga, 

Satu bekas  + - 200 gram RM5.50 sahaja tau, tidak termasuk harga pos laju.
Ambil lebih dari 2 bekas, harga satu bekas jatuh RM5

Lain-lain jenis ikan tambahan, harga akan diberitahu kemudian.. 
Harap Maklum. 

Monday, July 2, 2012

Aslamkum....semua kawan2, stok ikan pekasam untuk BULAN PUASA akan dtg sudah ada. setengah nya sedang di proses lagi, untuk persiapan bulan puasa. ikan yg dah siap, salah satu produk terbaru ikan tongsan pekasam. lampam pun sudah siap. sapa2 mau beli sila lah call/sms saya, Lets Try dulu ikan pekasam saya. Pekena dgn nasi panas2, tabuk cabai dgn bawang besak, lepas tu perah dgn asam limau...pergh! superb! syok gila wooo time bukak puasa ataupun time sahur lagi senang. mai la call saya. tapi ingat stok terhad sapa cepat dia la dapat dulu. :) 0172378280

Tuesday, November 8, 2011

Cara memasak ikan pekasam


BAHAN-BAHAN :
2 ekor ikan pekasam
1 bji bawang besar, lebih pun ok
3 biji cili kering atau cili api

CARA MEMASAK :
Potong bawang besar dan cili kering/cili api.Panas kan minyak dan goreng ikan pekasam dahulu sampai masak dan angkat ikan pekasam ni. Buang sedikit minyak ikan ini dan terus masukkan bawang besar dan cili kering/cili api tadi , goreng sampai bawang menjadi layu .Angkat bawang dan cili serta terus taburkan ke atas ikan pekasam yang sudah di goreng terdahulu tadi. Dah pun siap hmmm sedap....nak lagi sedap boleh lah perah asam limau di atasnya.

Ikan pekasam Let's try


Montelnya ikan ni...tunggu untuk di korbankan menjadi ikan pekasam.


Ikan puyu yang telah di siang dan di cuci bersih.


video